Engelsklærer og snart lektor i engelsk

Hei, Elisabeth Gjerde, og velkommen inn i kollegiet ved Kongstun!

Fem kjappe spørsmål til oppvarming før skolestart:
– Singel og lykkelig
2. Hva blir din rolle på Kongstun det kommende skoleåret?
– Jeg skal være lærer i engelsk og musikk.
3. Hvilken kompetanse har du?
– Jeg har årsstudium i musikk og KRLE fra Fjellhaug, og har to år igjen på lektorutdannelse i engelsk ved Universitetet i Stavanger. Har jobbet på Jærtun Lutherske Friskole i 40% i engelsk et halvt år.
4. Har du erfaring fra kristne friskoler fra før?
– Jeg gikk et år på Sandnes Lutherske Grunnskole og 3 år på Kvitsund Gymnas og trivdes veldig godt begge plasser.
– I den offentlige skolen er det strenge regler for hva man kan fortelle om egen tro og overbevisning, man skal ikke presentere noe som sannhet, og læreplanen og lærerne fronter da ofte hva som er politisk korrekt og følger tidsstrømmen i samfunnet. På en kristen friskole får jeg lov å fortelle elevene sannheten. Sannheten om Bibelen, sannheten om Jesus og sannheten om evigheten. Jeg får muligheten til å holde andakt for dem, vitne for dem og lære de kunnskaper om mennesker, musikk, land og språk igjennom et kristent perspektiv.
Ved å jobbe på Kongstun får jeg muligheten til å lære elevene hva jeg har lært om Jesus og om Bibelen. Ved å lære elevene å kjenne Jesus vil han lære dem kjærlighet, medmenneskelighet og omsorg. Han vil overbevise dem om rett og galt, han vil vise behovet for å be om tilgivelse og få tilgivelse. Bibelen er nøkkelen til å lære barna våre hva som er rett, sant og viktig.
I ordspråkene 22,6 står det “Lær den unge den vei han skal gå! Så viker han ikke fra den når han blir gammel.” Å lære om Jesus, og lære all annen kunnskap ut fra et Bibelsk perspektiv når man er ung gir elevene en solid grunnmur å bygge resten av livet på. Derfor ønsker jeg å jobbe på Kongstun.