Fra ungdomspastor i baptistkirke til norsklæreren vår!

Hei, Jon Torger Hetland Salte, og velkommen inn i kollegiet ved Kongstun!

Fem kjappe spørsmål til oppvarming før skolestart:
– Gift
2. Hva blir din rolle på Kongstun det kommende skoleåret?
– Jeg skal undervise i norsk, samfunnsfag og kroppsøving.
3. Hvilken kompetanse har du?
– Jeg har en bachelor i teologi og ledelse fra Høyskolen for ledelse og teologi i Oslo. Etter dette tok jeg Nordisk språk og litteratur i to år ved Universitetet i Stavanger. Det forrige skoleåret har jeg tatt Praktisk-pedagogisk utdanning samme sted. Jeg har også vært ansatt som ungdomspastor ved Sandnes baptistmenighet de siste 5 åra.
4. Har du erfaring fra kristne friskoler fra før?
– Jeg gikk på Stavanger kristne friskole i to år (6. og 7. klasse). Dessuten har jeg vært ringevikar ved Vatneli skole de siste åra mens jeg har studert.
– Jeg ønsker å bidra til å skape en skole som ser den enkelte elev. Jeg er positiv til å ha klassestørrelser som gjør at relasjonen mellom elev og lærer kan bli god og trygg.
– Jeg vil skape en skole hvor kristen tro og verdier inspirerer elever til å leve et liv fylt av kjærlighet til Gud og andre. En kristen skole som holder toleranse høyt, og oppmuntrer til nestekjærlighet og respekt for menneskene rundt oss.
– Jeg gleder meg til å ha kollegaer som samarbeider tett og gir gode råd. På en slik nystarta skole vil det aldri være lang vei til rektor eller inspektør. Dette tror jeg blir bra for meg som nyutdanna lærer.