Ingeniøren som ble naturfaglærer

i Nyheter

Hei Trygve Sandvik og velkommen inn i kollegiet ved Kongstun!

Fem kjappe spørsmål til oppvarming før skolestart:
1. Sivil status?
– Singel
2. Hva blir din rolle på Kongstun det kommende skoleåret?
– Eg skal undervisa i naturfag og valgfaget natur, miljø og friluftsliv.
3. Hvilken kompetanse har du?
– Eg er utdanna som ingeniør, men har arbeidd to år som lærar i blant anna matematikk, naturfag og natur, miljø og friluftsliv ved Jærtun Lutherske Friskule. I tillegg til å vera lærar på Kongstun begynner eg på lærarstudiet i Stavanger no i haust.
4. Har du erfaring fra kristne friskoler fra før?
– Ikkje anna enn dei to siste åra kor eg har arbeidd på Jærtun.
5. Hva var det som motiverte deg mest til å si ja til en jobb i denne ”gründervirksomheten”?
– Eg trur kristne friskular er eit viktig tilbod ved sida av den offentlige skulen, kor ein blant anna kan få formidla at det vitenskapen presenterer som fakta framleis berre er teoriar, og at det går an å arbeide med naturfag og vitenskap samstundes som ein trur at alt som står i Bibelen er sanning.
– I tillegg er eg veldig glad i dei to faga eg skal undervise dette året, og var ikkje ein augneblink i tvil då eg fekk tilbodet!

Siste innlegg

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.