Kongstun har fått ny rektor

Ottar Endresen trer fra og med 18. januar 2021 inn i en midlertidig stilling som rektor på Kongstun. Han skal fungere i stillingen fram til sommeren.

Rektor Tom Børge Frøvik har lenge signalisert at han ønsker avløsning i rektorstolen, men styret har ikke lykkes med å få ny person på plass på mer langsiktig basis. Styret er glad for at Ottar har sagt ja til å bytte hatt fra inspektør til rektor, samtidig som Tom Børge fortsetter på skolen som inspektør og driftsleder. Tom Børge og Ottar har samarbeidet godt siden skolen startet opp våren 2018, og vi ser fram til at Kongstun skal bli driftet minst like godt som før med den nye ledelsesstrukturen.

Ottar har vært rektor på friskoler før, og har vært friskolemann helt fra han begynte i 7. klasse på en kristen friskole i Egersund. Han har vært med og startet Dalane kristne skole, Sandnes Lutherske Grunnskole og nå også Kongstun Kristne Friskole. Han har også vært involvert i skolestyrene for fem ulike kristne grunnskoler. I dag er han styremedlem i Bjørkly skole i Namsos kommune.

Foruten friskolearbeid på ulike nivå er han ordinert prest og tar fremdeles vikartjenester i kirkesamfunnet DELK. Han er også fritidsforkynner.

Ottar er også småbruker og «fårehyrde» et steinkast fra Krossmoen, der han bor sammen med sin Oddveig. Sammen har de 6 barn og 8 barnebarn. Han har en halvtimes kjøring på fin og køfri vei til en trivelig og givende jobb på Ålgård.

Vi ønsker ham Guds velsignelse i rektorstolen.

– Bjørn Lende, styreleder