Matematikklæreren og inspektøren med lang erfaring fra friskoler

Hei, Ottar Endresen, og velkommen inn i kollegiet ved Kongstun!

Fem kjappe spørsmål til oppvarming før skolestart:
– Gift med Oddveig, seks voksne barn, seks barnebarn.
2. Hva blir din rolle på Kongstun det kommende skoleåret?
– Jeg skal undervise i matematikk, samtidig som jeg skal være en slags administrativ håndlanger for Tom Børge.
3. Hvilken kompetanse har du?
– Jeg er utdannet allmennlærer ved Stavanger Lærarskole, og har 30 studiepoeng i Skole og ledelse ved NLA.
4. Har du erfaring fra kristne friskoler fra før?
– Jeg har undervist både i private og offentlige grunnskoler på alle trinn og i de fleste fag. Har selv vært elev på kristen barneskole. Så har jeg vært med og startet kristen friskole i Egersund og i Sandnes, og har 8 års erfaring som rektor ved Sandnes Lutherske Grunnskole, som nå heter Tryggheim Forus. Har vært medlem i flere skolestyrer i over 40 år.
– Motivasjonsfaktor nummer 1 er Guds kall, uttrykt særlig i Salme 78, versene 2 – 8!
– Å få bidra med min friskoleerfaring til at en ny kristen grunnskole på Ålgård kunne komme i gang allerede til høsten!
– Å få hjelpe til med å realisere skolens visjon, som er så viselig uttrykt i formålsparagrafens tre små avsnitt!